keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Tutkimusmatkalla Laajalahdessa

Toukokuun lopulla teimme aikaisen aamuretken Kokkolan Laajalahteen. Startti oli klo 5.30. Ihan ensimmäiseksi kuulimme kaulushaikaran ääntelyä. Se oli mahtavan kuuloista, kuin olisi lasipulloon puhaltanut. Tämän kyltin luota alkoi retkemme läpi monimuotoisen metsämaiseman.

Ihania aamuauringon säteitä puiden lomassa. Upeita värisävyjä, valon ja varjon leikkiä.
Monimuotoista metsämaisemaa pitkospuineen. Tästä kuvasta näkee metsän eri vaiheita. Osa puista on jo kaatunut ja kuivumassa. Puiden oksilla näkyy myös jäkälää.
Ikivanha pystyyn kuollut mänty - honka. Ja sen vieressä kasvoi hentoinen kuusentaimi. Luonnon kiertokulku konkreettisesti nähtävillä, syntymä ja kuolema vierekkäin.
Pirteitä laikolaisia ja Pentti. Mielenkiinnolla kuuntelin Pentin kertomusta metsästä ja sen eri ilmiöistä. Lintuja metsässä oli monenlaisia, nähtiin ja kuultiin mm. tikka ja monenlaisia pikkulintuja tiaisista peipposiin. 
Kosteikkoa metsän siimeksessä.

Moni-ilmeinen luonto.
Meren rantaa lähestyttäessä tuli vastaan upea keväinen koivikko. Ja lopuksi meri kaislikkoineen. Vieläkin kuulimme kaulushaikaran ääntä, vaikka se Pentin mukaan normaalisti lopettaa ääntelynsä jo tähän aikaan (ennen aamuseitsemää, ei ihme etten ole koskaan ennen kuullut ääntä).
Eväät syötiin vielä merellisissä, ja kylmissä, maisemissa. Tunnelma olisikin ollut täydellinen jos sää vain olisi ollut lämpöisempi. Onneksi pikkumökin seinää vasten oli hetken aikaa hieman suotuisampi mikroilmasto, johon tuuli ei niin pahasti päässyt käymään.

Maalaistunnelmaa by Miia

Minimaalaismaisema kanoineen ja heinäseipäineen.
Poikani innostuivat eräänä kesänä mummolassa ollessaan rakentamaan minimaalaismaiseman mummolan takapihalle. Siitä tuli näin viehättävä. Vanhan ajan heinäseipäät oli paljon hienompia kuin nykyään muoviin paketoidut heinät. 

Kaupunkikävely Kokkolassa


Kaupunkikävelymme aloitimme kadunkulmasta, jossa oli patsas kotkasta, kokkolinnusta, josta kaupunki on saanut nimensä.

ja samalla katsoimme vanhoja karttoja. Nykyisestä kaupunkikuvasta saattaa nähdä vanhoja maanmerkkejä siitä, millainen kaupunki on ollut muutamia vuosisatoja sitten. 

Esimerkiksi Pitkäsillankatu on saanut nimensä pitkästä sillasta, joka on johtanut kaupunkiin. 



Nuori Snellman lueskelemassa silloisilla rantakallioilla omenapuun katveessa.






Kevään kukkivia kukkasia:


Voikukka, joita on kaiken kaikkiaan kuutisenkymmentä erilaista lajiketta. Tässä yksi niistä.


Puna-ailakki


Lehdossa viihtyvä lemmikki niin ikään Hakalahdesta.


Hakalahden kasvustoa lehdossa.

Suntti on kanava, joka on ollut aikaisemmin väylä mereltä Neristaniin.




Rantakallioita, joilla varmaankin kokkolinnut kokoontuivat.






Tervetuloa MAP-blogiin!